OSL Gardermoen

Best i verden på snøryddingsutstyr til flyplasser

Flyplassutstyr

Øveraasens snøryddingsutstyr for flyplasser har bidratt sterkt til selskapets ledende posisjon på verdensbasis i denne bransjen. Utstyret er utviklet i nært samarbeid med profesjonelle brukere som stiller strenge krav til kapasitet, ryddehastighet og sluttresultat.

Produktspekteret består av sope- og blåsemaskiner, unit snøfresere, elementploger og selvgående store snøfresere.

Sope- og blåsemaskinene er den viktigste produktgruppen i Øveraasens nåværende produktsortiment, og vil utvilsomt være et prioritert område også i fremtiden. Gruppen består av normalt store sope- og blåsemaskiner, XXL store sope- og blåsemaskiner og kompakt sope- og blåsemaskiner.

Vår satsing på konstruksjon og utvikling har gjort det mulig for våre kunder å rydde en 3500 meter lang rullebane på mindre enn 10 minutter. Mekanisk rydding med børster og en kraftig vifte reduserer også behovet for kostbare og miljøskadelige kjemikalier.

Øveraasens selvgående snøfresere er i en klasse for seg: med sine to trinns freseraggregater er de spesialdesignet for bruk på flyplasser, der det kreves stor snøryddingskapasitet og store kastelengder i høy fart. For å holde tritt med brøytetoget er det viktig at snøfreserne er i stand til å holde den samme arbeidshastigheten for å klare jobben i tide. Øveraasen tilbyr i dag verdens desidert største hjulgående snøfreser, TV 2200 samt den splitter nye TV 1000 Performance Line med "Flying Cab". 

Øveraasens unit snøfresere for flyplass er bygget for å håndtere alle typer snø, selv våt, hardpakket eller isete snø. I kombinasjon med hjullaster er de svært effektive for normal brøyting, rydding av snøfonner samt opplasting av snø på lastebiler. De er ekstremt effektive og fleksible, siden de raskt kan kobles til en hvilken som helst kommersiell hjullaster og byttes ut med annet utstyr.

Utviklingen av den nyeste generasjonen av snøryddingsutstyr til flyplasser, Performance Line, styrker Øveraasen ledende posisjon i et meget tøft marked. Performance Line består i dag av sope- og blåsemaskiner samt den nyeste TV 1000.

Øveraasens sope- og blåsemaskin Performance Line er en videreutvikling av sope- og blåsemaskiner som i mange år har vært de ledende sope- og blåsemaskinene på markedet.

I 2014 mottok Øveraasen Hedersprisen for Performance Line. Det er innovasjon fra innsiden og ut. Performance Line er produsert i henhold til de nye miljøkravene. Den er utstyrt med nye EU Stage IV-motorer, og andre hovedkomponenter har blitt redesignet, inkludert hydrauliske og elektriske systemer, i tillegg har alle maskinene fått de nye futuristiske panserne produsert i kompositt.

Siste nytt fra snøfronten:

Jubileumstur for Øveraasen ansatte

I forbindelse med at bedriften i 2018 kunne feire 110-års jubileum for etableringen i 1908, ble det arrangert en jubileumstur med Color Line til Kiel.

Les mer her